Pogoji uporabe in Izjava o zasebnostiDobrodošel/dobrodošla v aplikaciji Reduser. Prosimo, da pred začetkom uporabe prebereš Pogoje uporabe in Izjavo o zasebnosti, saj sta za vse uporabnike zavezujoča. Strinjanje s pogoji in izjavo o zasebnosti je pogoj za uporabo aplikacije. V kolikor se z njima ne strinjaš, aplikacije ne uporabljaj.

Pogoji uporabe

Vsebina in namen aplikacije Reduser

Pomembno: Aplikacija je zgolj pripomoček, ki ti lahko pomaga pri zmanjšanju ali prenehanju uporabe drog, uspeh pa je odvisen predvsem od tebe, tvoje motivacije in aktivnosti. Aplikacija sama po sebi ne zagotavlja rezultatov in nikakor ni nadomestek za strokovno ali zdravniško pomoč. V kolikor imaš z uporabo drog težave, s katerimi se ne znaš spopadati in potrebuješ strokovno pomoč, se obrni na naše strokovnjake.

Aplikacija vsebuje različne module, nekateri med njimi so dostopni uporabnikom pod različnimi pogoji. Nekateri moduli se aktivirajo po določenem času aktivne uporabe ali pa jih aktivira svetovalec v dogovoru s tabo. S pomočjo modulov spremljaš svojo uporabo drog, epizode hlepenja po drogah in si zastavljaš cilje povezane z uporabo drog (zmanjšanje, prenehanje uporabe, zmanjšanje tveganih oblik uporabe drog). Poleg tega lahko beležiš tudi svoje splošne cilje in cilje, povezane z aktivnostmi in si zapišeš, kateri so motivatorji za uporabo drog in kakšne so negativne posledice uporabe. Lahko zabeležiš kakšne koristi bi zmanjšanje/prenehanje uporabe prineslo in katere stvari bi bile ob prenehanju uporabe negativne. Po potrebi lahko vzpostaviš stik s svetovalcem, si zapišeš aktivnosti, ki ti pomagajo pri doseganju zastavljenih ciljev in pregleduješ svoje vnose v koledarju.

Uporabnik lahko aplikacijo uporablja:
- popolnoma samostojno;
- če med uporabo ugotovi, da za doseganje ciljev potrebuje pomoč strokovnjaka, lahko nadaljuje uporabo v dogovoru s strokovnjakom;
- lahko pa aplikacijo uporablja kot pripomoček pri svetovanju, v katerega je že vključen.

Namen aplikacije Reduser ni vzpodbujanje uporabe drog, temveč zmanjševati škodljive posledice, zmanjševati uporabo in motivacija za prenehanje uporabe drog. Združenje DrogArt ne promovira uporabe katerekoli dovoljene ali prepovedane droge. Aplikacija je namenjena uporabnikom drog, ki si želijo svojo uporabo zmanjšati, z njo prenehati ali zmanjšati tvegana vedenja, povezana z uporabo drog.

Odgovornost

Vse informacije in moduli v aplikaciji so informativne narave in delujejo kot pripomoček. Vsi uporabniki jih uporabljajo na lastno odgovornost in po lastni odločitvi. Čeprav delujemo z največjo skrbnostjo pri zbiranju informacij, ki jih objavljamo v aplikaciji in je bila njena zasnova skrbno načrtovana, je naša kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v aplikaciji in njenih vsebinah popolnoma izključena. Če nas boš opozoril/a na napake, jih bomo poskusili kar najhitreje odpraviti. Prav tako se trudimo za najboljše možno delovanje aplikacije, vendar ne prevzemamo nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno delovanje aplikacije. V aplikaciji so objavljene tudi povezave do drugih strani. Za vsebine na teh straneh ne odgovarjamo, saj niso del naše aplikacije.

Avtorske pravice

Vsebine, moduli in koda aplikacije Reduser so avtorsko delo ali last Združenja DrogArt. Povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno pod pogojem, da se ustrezno navede vir na našo aplikacijo in na avtorja teksta (če je ta znan; če ni znan, je to Združenje DrogArt).

Izjava o zasebnosti

Združenje DrogArt si prizadeva za varovanje tvoje zasebnosti.

Zbiranje, uporaba in razkritje podatkov

Za registracijo in kasnejše prijave v aplikacijo je potrebno vpisati e-naslov in geslo, ki si ga določi uporabnik sam. E-naslov in geslo sta namenjena zgolj prijavi v aplikacijo, e-naslov pa še za komunikacijo aplikacije s teboj (obvestila in opomniki). E-naslova se ne uporablja v druge namene, nepooblaščene osebe do njega nimajo dostopa. Geslo je kodirano in se ga ne da odkodirati. Ob prijavi v aplikacijo te sprašujemo po spolu in starosti. Ta dva podatka nista obvezna za uporabo aplikacije in sta namenjena zgolj uporabi v raziskovalne in statistične namene.
V aplikacijo vnašaš podatke o svoji (pretekli in sedanji) uporabi drog in druge podatke, ki so opredeljeni kot občutljivi osebni podatki. S sprejemom teh Pogojev uporabe in Izjave o zasebnosti ter uporabo aplikacije dovoljuješ in se strinjaš z zbiranjem in obdelavo teh občutljivih osebnih podatkov. Podatke, ki ne bodo povezani s tvojim uporabniškim imenom in e-naslovom bomo lahko uporabili v raziskovalne in statistične namene. Podatkov v neanonimizirani obliki ne bomo uporabljali.
V primeru, da se odločiš, da boš aplikacijo uporabljal/a s svetovalcem/svetovalko, boš s tem dovolil/a svetovalcu/svetovalki vpogled v vse vnesene podatke, razen gesla, torej vse podatke o uporabi drog, hlepenju, ciljih in druge vnesene podatke. Svetovalec/svetovalka, ki mu boš omogočil/a dostop do podatkov, je dolžan/dolžna te podatke varovati kot poklicno skrivnost v skladu s Kodeksom etičnih načel v socialnem varstvu.

Za analizo uporabe spletnih strani uporabljamo Google Analytics, ki generira statistične in ostale informacije o spletnem mestu z uporabo piškotkov, ki se shranjujejo na računalniku uporabnika. Uporabo piškotkov lahko vedno izklopiš v svojem brskalniku. S pridobljenimi informacijami, ki so shranjene znotraj korporacije Google, se ustvarjajo poročila o uporabi naše spletne strani. Googlova pravila o zasebnosti so navedena na njihovi spletni strani.

Podatki, pridobljeni preko naše aplikacije, se lahko uporabijo za:
- upravljanje aplikacije,
- izboljšanje uporabniške izkušnje ob uporabi aplikacije,
- omogočanje uporabe storitev, ki so na voljo na tej spletni strani,
- prejemanje statističnih poročil s strani tretjih oseb o uporabnikih spletne strani,
- reševanje vprašanj in pritožb v zvezi z uporabo spletne strani.

Razen v primerih, ki so opisani v teh Pogojih uporabe in Izjavi o zasebnosti, tvojih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Povezave do drugih spletnih mest
Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih aktualnih spletnih mest, na katerih nismo odgovorni za varovanje in zasebnost podatkov, ki jih potrdiš med brskanjem po teh spletnih mestih.

Spremembe Pogojev uporabe in Izjave o zasebnosti

Te Pogoje uporabe in Izjavo o zasebnosti lahko občasno dopolnimo z objavo nove verzije na spletnem mestu. Tvoja odgovornost je, da občasno preveriš stran z objavljenimi Pogoji uporabe in Izjavo o zasebnosti in preveriš, ali je nova verzija v skladu s tvojimi nameni.